Over ons

Trappen zijn onze passie!

Trappentoko is in 2009 opgestart door Jeffrey Pels. Jeffrey is, na een carrière als beroepsmilitair, sinds 2001 werkzaam binnen de trappenindustrie. Hij heeft daarbij uitgebreide werkervaring opgedaan als trappensteller, tekenaar, werkvoorbereider, CNC operator, verkoper en assistent bedrijfsleider bij verschillende bedrijven.

Na de start in 2009 werd er eerst begonnen met het aanbieden van diensten aan andere trappenfabrieken, voornamelijk het plaatsen van trappen, aanbrengen van hekwerken en leuningen en in sommige gevallen het maken van trapgaten. Ook werd gestart met de bouw van een website, welke Jeffrey zelf heeft gemaakt. Deze kwam in 2010 online.

Na het online komen van de site Trappentoko.nl kwamen er meer en meer aanvragen voor trappen, welke in eerste instantie nog door andere leveranciers geproduceerd werden. Begin 2011 werd er een bedrijfsruimte gehuurd en de eigen productie van trappen opgestart. Deze trappen werden nog met de hand gemaakt, zonder tussenkomst van een computer. Mooi werk, maar ook tijdrovend. Om die reden is er in september 2011 een tweedehands CNC machine aangeschaft.Na de komst van deze machine kwamen ook de eerste 2 medewerkers. Beide zijn nog steeds werkzaam bij Trappentoko. Vanaf dat moment ging het hard en al snel was de gehuurde bedrijfsruimte te klein. In 2014 is Trappentoko verhuisd naar onze huidige locatie, welke in 2016 en 2018 nog verder uitgebreid is.

Door continu te investeren in mensen en moderne computer gestuurde machines, heeft Trappentoko zich inmiddels ontwikkeld tot een trappenfabriek die een plaats heeft veroverd op de Nederlandse en Belgische trappenmarkt.

Door voor zowel de particulier als de kleine aannemerij trappen te maken die voldoen aan de wensen van onze klanten, waarbij prijs/kwaliteitniveau alsmede serviceniveau ongekend hoog zijn, is Trappentoko inmiddels een bedrijf met meer dan tien zeer gemotiveerde medewerkers die in staat zijn om tien tot vijftien trappen per dag te produceren. 

Onze CNC-machines:

Dit is onze nieuwste aanwinst. Een SCM Accord 25 FX. Voorzien van een 3-assige hoofdmotor, een 2e "piggybag" motor, beide voorzien van eigen wisselaar teneinde geen tijd kwijt te zijn met gereedschapswissels. De tafel is volledig automatisch, vacuumcups rijden automatisch naar de juiste positie. Het werkbereik kunnen we opdelen in 2 velden zodat we zowel links, als rechts traptreden kunnen maken in wisselwerking. Hierdoor staat de machine niet stil. Indien nodig kunnen we ook het hele werkbereik gebruiken voor de productie van trapbomen tot 5 meter.
Dit is onze in 2017 geïnstalleerde Masterwood Project 375L. Deze is voorzien van een 5-assige motor en een booraggregaat. Door de mogelijkheden van deze 5-assige motor kunnen we ook wat complexere bewerkingen doen. Denk hierbij aan het zagen of frezen onder hoeken. Op deze machine maken we voornamelijk trapbomen en spillen. Maar ook hekwerken en leuningen. Boven de machine hangt een laserprojector, waardoor we de vacuumcups en het werkstuk nauwkeurig op de machine kunnen positioneren.