Trappenverf en -lak 

Nadat de installatie van uw trap is afgerond, is het moment aangebroken om de trap te behandelen. Doorgaans raden we u aan om hiermee niet al te lang te wachten. De ervaring leert dat onbehandelde trappen vrij snel vuil opnemen. Bovendien beschikken deze trappen nog niet over een beschermende toplaag, waardoor de trap ook sneller kleine beschadigingen oploopt. 

Bent u van plan uw trap in een volledig dekkende kleur te schilderen? Dan raden we u sterk aan om alle kiertjes en naadjes eerst af te kitten. Daarmee voorkomt u dat verf in de kiertjes loopt en uithardt, wat kan zorgen voor een krakende trap. Een klein randje kit langs alle naadjes is al genoeg.

Staat uw trap al in de grondverf? Dan raden we u aan de trap eerst licht op te schuren voordat u de volgende laag verf aanbrengt. Dit zorgt voor het mooi strak resultaat. Ook als trap met een transparante grondlak is voorbehandeld, raden we u aan de trap eerst licht te schuren voordat u deze aflakt. Idealiter gebruikt u hiervoor schuurpapier van korrel 180 tot 220. 

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende lakken en verven waar Trappentoko mee werkt.

Transparante eiglans lak

Als het gaat om transparante lak met een licht glanzende uitstraling, maakt Trappentoko gebruik van Anker Stuy Aqua PUR Projectlak. Deze goed vloeiende ruikarme lak is specifiek ontwikkeld voor houten trappen binnenshuis en voorkomt dat uw trap gaat kraken. De lak droogt bovendien snel en is zeer kras- en slijtbestendig.

Technisch informatieblad

Transparant matte lak

Kiest u voor onze transparant matte lak? dan wordt uw trap behandeld met Remmers NTL-420/05. Dit is een watergedragen, slijtvaste, sneldrogende trappenlak die bovendien een antislip functie heeft. Uw trap ziet er onbehandeld uit, maar is toch perfect beschermd. Dankzij het 1-pot systeem kan de lak als grondlak en als aflak worden toegepast. 

Technisch informatieblad